Miljøpunkt Nørrebro

MILJØPUNKT NØRREBRO

http://miljoe-noerrebro.dk/

Miljøpunkt Nørrebro

Miljøpunkt Nørrebro arbejder for mere affaldssortering og ressourcegenanvendelse.
Har I spørgsmål vedrørende sortering og håndtering af affald, er I meget velkomne til at henvende Jer!

mandag den 13. april 2015

Ny kompostvandring og lidt kompostpolitik

Miljøpunktet indbyder til en ny kompostvandring med inspiration til interesserede nørrebroere og andre københavnere. 
Der er også god grund til at gøre noget ud af komposten for tiden. Efter hvad vi hører på vandrørerne kunne Københavns kommune meget vel ende med at vælge ReneScience fremfor kildesortering, når København i løbet af et par år skal have organisk sortering af affald.
Renescience er en teknologi hvor dagrenovationen efter den er hentet ind hos borgerne lægges i et enzymbad der skiller det organiske materiale fra til bioforgasning. Efter hvad vi ved, vil denne udskilning stadigvæk efterlade et forurenet restprodukt af næringstoffer som ikke burde vende tilbage til haver og marker. 
        Det står ikke klart, at der er en løsning på dette hvorfor vi på Miljøpunktet må anbefale kildesortering af sortering af organisk affald. Og meget gerne selvfølgelig som kompost til byhaver og  altaner.


Kompostvandring på Indre Nørrebro
 
Vi kigger ind i nogle steder med forskellige fælleskomposteringsløsninger og hører om erfaringerne. Turen er både for "nybegyndere" som søger efter info og inspiration til selv at starte kompostering i gården, og for mere erfarne kompostfolk der gerne vil udveksle erfaringer.

Program

Tirsdag den 14. april kl 16:00 - til ca 18:30?
 
Start:
Legepladsen Hans Tavsens Øst
Hans Tavsens Gade 40 (ved den østlige ende i parken), 2200 København
 
Slut:
Miljøpunkt Nørrebro
Blegdamsvej 4B, 2200 København N
 

Vi starter på Legepladsen HTØ med lidt snak og brainstorming om hvordan man kunne lære børn og voksne til kompostere. Legepladsen har en "kompostbunke" som bliver brugt flittigt, samt to Combox varmkompostbeholdere (genbrugt!) som snart skal sættes i gang og kunne bruges til undervisning.
 
Derefter besøger vi forskellige gårde og ser varmkompostering, kompostbunker og en kompostmaskine. Og hører om hvordan beoerne i de pågældende gårde har organiseret fælleskomposteringen.
 
Turen slutter hos Miljøpunkt Nørrebro med et kig i ormekomposten, og med lidt afsluttende kompostsnak og -netværk.
 
Velkommen! :-)
 

Komposthilsener