Miljøpunkt Nørrebro

MILJØPUNKT NØRREBRO

http://miljoe-noerrebro.dk/

Miljøpunkt Nørrebro

Miljøpunkt Nørrebro arbejder for mere affaldssortering og ressourcegenanvendelse.
Har I spørgsmål vedrørende sortering og håndtering af affald, er I meget velkomne til at henvende Jer!

fredag den 17. februar 2012

Fernisering

Den 6. februar blev sidste hånd lagt på kunstværket i porten, Hornbækhus. Et par håndfulde medarbejdere og samarbejdspartnere til Miljøpunkt Nørrebro var mødt frem, og vi stod parat til at uddele varm glögg og cookies til beboerne, og snakke lidt om kunstværket.

Men det var en meget kold dag, og langt de fleste som vi mødte hastede – forståeligt nok – ind i deres varme lejligheder.


Holdet bag projekt Affaldsnetværk Nørrebro og Thorup&Schelthauer (fra venstre Uffe Kjems med sin søn Bertil, Cecilie Winterø, Charlotte Schelthauer, Kasper Thorup og Mia Makne). Foto: Uffe Meulengracht.


Kunstværket er lavet af Thorup&Schelthauer, som ses her:

Thorup&Shcelthauer (Charlotte Schelthauer og Kasper Thorup) foran 'Affaldskunsten' i Hornbækhus. Foto: Mia Makne

De skriver selv følgende om værket:

Installationen tager udgangspunkt i de allerede eksisterende former og farver i jeres gård. Dette har vi valgt for at designet spiller sammen med gårdmiljøet. Værket har til formål at skærpe opmærksomheden om affaldssortering og samtidig oplyse omkring evt. forbedringer og forværring af den måde I sorterer jeres affald på.
Designet er bygget op omkring cirklen og det cirkulære forløb. Princippet omkring recycling har været udgangspunktet for de pile, der visualiserer hvor gode eller dårlige i er til at sortere jeres affald. Vi har lavet en installation der træder frem i omgivelserne således at den skaber opmærksomhed og bliver synlig fra det meste af gården. For at få jer til at tænke over hvordan i sorterer jeres affald, har vi lavet en tavle hvorpå jeres børn kan tegne hvad der bliver smidt ud. På denne måde kan i nemt få en samtale i gang med jeres børn omkring miljøet.

MVH Thorup&Schelthauer

Vi måler hvor gode I er til at sortere i Hornbækhus på ugentlig basis og snarest vil I kunne se resultatet illustreret med pile og kridt på jeres port!

Hvis I har spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte uffe@norrebro.nu eller cecilie@norrebro.nu